Különös mániám, hogy pogácsasütés közben mindig muszáj számolnom hány darab lesz belőle. Ezalkalommal pontosan 167 darab 3 centis szaggatóval szaggatott pogi sült ki a mennyiségből, szóval kiadós adag, na......mondjuk nem is sikerült teljesen betartanom a megadott mennyiséget, mert a krumplim több volt, mint 1 kiló, így több liszt is kellett, de akkor szép nagy adag pogácsáról van szó. Remek módja az előző napi krumplipüré felhasználásának......már ha valaki nem süt egész adagot....vagy nagyon elnézte korábban a krumplipüré méretét :-D
Hozzávalók
1 kg krumpli
1 kg liszt
35 dkg disznózsír
1 ek só
3 tojás
2 dl tejföl
5 dkg élesztő
Elkészítés
- A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, összetörjük, mint a krumplipüréhez és hagyjuk teljesen kihűlni (ha nem hűl ki teljesen, akkor ragacsos lesz a tészta)
- Ha kihűlt, összedolgozzuk a többi hozzávalóval (az élesztőt kb 1 dl tejben pici cukorral fel kell futtatni előbb)....ha ragacsos lenne, tehetünk hozzá bátran egy kicsit több lisztet....kb 40 percet kelesztjük meleg helyen letakarva.
- Kb fél centisre nyújtjuk, tetejét késsel bekarcoljuk és kiszaggatjuk
- Tetejüket tojássárgájával megkenve hagyjuk állni még kb 10 percet, hogy egy kicsit összeszedjék magukat. 180-200 fokos sütőben szép színűre sütjük (légkeverésesen szoktam....gyorsan megsül)
ÚGY ÖRÜLÖK HOGY MEGTALÁLTAM EZT A RECEPTET.
VálaszTörlésKÖSZÖNÖM SZÉPEN.
Köszönöm szépen!
VálaszTörlésKöszönöm szèpen èn is elkèszìtettem ès nagyon finom lett 😋
VálaszTörlés