2016. június 21., kedd

Piaci lángos

Ez az ötödik fajta lángos a blogon, az igazi piaci vagy strandi lángos annak minden előnyével és hátrányával. Tésztája végtelenül egyszerű és olcsó, igazából sima kenyértészta.....


Hozzávalók
1 kg liszt
6 dl víz
2 ek só
2 tk cukor
1 szárított vagy 3 dkg friss élesztő

Elkészítés:
  1. A hozzávalókból tésztát dagasztunk. hagyjuk duplájára kelni (hőmérséklettől függően kb 1 óra).
  2. Mikor megkelt deszkán egyenlő darabokra vágjuk és mint a zsemlét, kicsi cipókat formázunk belőlük. Tetejüket lekenjük olajjal és újabb kb 10-15 percet hagyjuk kelni őket. Ezalatt olajat hevítünk (nagyon forrónak kell lennie).
  3. A megkelt cipócskákat olajos kézzel óvatosan kihúzkodjuk vigyázva, hogy ne szakadjon el és az olajban kisütjük. Pár perc elég mindkét oldalának. Konyhai törlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leszívja a lángosról és azonnal tálaljuk.
  4. A tészta hőtőben 1 hétig eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése