2016. augusztus 16., kedd

Báránypilaf orzo tésztával


Egy újabb Mary Berry recept a Szakácsmustra játékra, ezúttal könyvből (Mary Berry cooks the perfect).....nagyon laktató, finom étel, kicsit rizottós kinézetű.

Hozzávalók
900 g birkanyak filé
2-3 ek olivaolaj
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 tk őrölt fahéj
1/2 tk őrölt szegfűbors
400 g-os paradicsom konzerv
2 ek paradicsompüré
300 ml száraz fehér bor
2 ek citromlé
2 tk cukor
1 csirke alaplé kocka
1 ek apróra vágott friss kakukkfű
só és bors ízlés szerint
400 g orzo tészta

Elkészítés:
  1. A húst kockákra vágjuk és az oliva olajon megpirítjuk. Közben a hagymát apróra vágjuk. A húst kiszedjük az olajból, félre tesszük. Rádobjuk a hagymát az olajra és 3-4 perc alatt barnára sütjük. Ráreszeljük a fokhagymát, megszórjuk a fűszerekkel és kb egy percet pirítjuk. Visszatesszük hozzá a húst, felöntjük a paradicsommal, illetve 2 konzervesdoboznyi vízzel. Hozzáadjuk a bort, a bitromlevet, a sűrített paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk, beletesszük a kakukkfüvet is és fedő alatt kis lángon puhára főzzük.
  2. Mikor puha a hús, beleöntjük a tésztát is és fedő alatt puhára főzzük.
A Facebookon is megtalálsz


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése