2016. augusztus 13., szombat

Szederfelfújt

Kilószámra érik a szeder és rajtunk kívül senki más nem szedi, így tegnap egy újabb szedres édesség volt a vacsora utáni desszert. Nem túl fotógén a végeredmény, mert gyorsan veszít a magasságából, de azért nagyon könnyű elkészíteni, csak azonnal tálalni kell.


Hozzávalók (4 db 8,5 centis remakin formához vagy 6 db kisebbhez)

30 dkg szeder
2 ek víz
1 ek kukoricaliszt
80 g cukor
4 tojás fehérje
vaj a kikenéshez
cukor a szóráshoz

Elkészítés:
  1. A szedret megmossuk és kis lángon a cukorral főzni kezdjük. Kb 5 perc után levesszük a tűzről, apró lyukú szűrőn átpaszírozzuk, hogy ne legyen benne mag, majd hozzáadjuk a vízzel elkevert kukoricalisztet. Pár perc alatt sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a kihűlt szederhez keverjük fakanállal óvatos mozdulatokkal, hogy a habot ne törjük össze.
  3. A remakin formáinkat kikenjük vajjal és megszórjuk kristálycukorral. Ezekbe merjük a szedres habot. Legyenek a formák tele. 
  4. 180 fokos előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. Nagyon fontos, hogy ne nyissuk ki a sütő ajtaját közben. Porcukorral megszórva azonnal tálaljuk.
A Facebookon is megtalálsz
Ez pedig az, hogy a fiam mit meg nem tesz egy kis édességért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése