Igen, szigorúan zsírral. Ettől lesz nagyon-nagyon finom, és sokáig puha, autentikus nagyi ....... éppen ezért tisztelettel megkérlek, ha vajas, urambocsá' margarinos receptet keresel, kérlek keress tovább, mert ez bizony zsírral az igazi......próbáld csak ki vele, és meglátod......
(4cm es szaggatóval 75 db lett)
Hozzávalók
1 kg liszt
30 dkg zsír
1 tasak élesztő (vagy 5 dkg friss)
1,5 ek só
2 teáskanál cukor
2 ek tejföl
3 tojás
3 dl tej
1 tojás sárgája a lekenéshez
10 dkg sajt
Elkészítés:
- A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. (Ha friss élesztőt használunk, előbb futassuk fel pici langyos tejben, a porélesztőt nem kell). Letakart tálban kb 40 percet kelesztjük.
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A sajtot lereszeljük.
A tésztát kinyújtjuk ujjnyi vastagra, tetejét éles késsel mindkét irányban bevagdossuk és kiszaggatjuk a pogácsákat. Mindet egyesével megformázzuk kicsit a két tenyerünk között, hogy magasabbak legyenek, de ügyeljünk, hogy ne nyomjuk össze őket túlságosan. Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük őket, lekenjük tojással és a tetejére reszelt sajtot teszünk. Hagyjuk további kb 10 percet kelni. AZ előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Nem tudom hány perc, nézni kell, de ne süssük túl.
Köszönöm a receptet! Finom és szép lett a pogácsa. Alul-felül sütő, előmelegített villany sütőben, 200 fokon 30 perc alatt sült meg.
VálaszTörlésKöszi, de jó infó! 😘 épp sütöm😁
TörlésAkkor lássuk azt a jobb receptet!
TörlésMegkaphatnám a receptet?
Törlésen ettöl tudok jobb receptet
VálaszTörlésaz jó akkor azt kell sütni!!!
TörlésHa megosztja velünk talán eldönthetjük.....
TörlésKérlek osszd meg a receotedet.
TörlésKöszi
Köszönöm a receptet. 🥰
TörlésMost lettem kész a pogival, valami csodálatos és istenien finom lett. Köszönöm a receptet!
TörlésNagyon finom mindig ezt sütöm ma is mivel a férjem katona
VálaszTörlésKatónának jez való...😄
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésKi fogom próbálni, hétvégén gulyás mellé :)
VálaszTörlésKöszönöm :)
Jól hangzik. Ma kipróbálom 🙂
VálaszTörlésKi hagytam a cukrot szerintetek igy is jo lesz ?:/
VálaszTörlésPersze.
TörlésA cukor csak azért kell, h az élesztő hamarabb felfusson.
TörlésHálásan köszönöm a receptet egyszerű és nagyon finom pillanatok alatt elfogyott :)
VálaszTörlésKöszönöm, sokat ketestem, mire rátaláltam erre a receptre, ma ki is próbálom.
VálaszTörlésMa kifogom próbálni köszönöm a receptet. 🥰
VálaszTörlésFüstölt szalonna kisült zsírjával is jó lesz remélem. Ma kipróbálom. 🙃
VálaszTörlésNagyon finom!!! Köszönöm a receptet.
VálaszTörlésKöszönöm a receptet! Lencseleves mellé sütöttem! Libazsírral😉
VálaszTörlésNagymamám a tyúk zsírt gyüjtötte! Fánkot, pogácsát csak azzal! :)
TörlésNa lássunk hozzá ☺️
VálaszTörlésHa szárított èlesztőt használok,elèg 1 csomag? Mert az 2,5 dkg friss èlesztőnek felel meg,ès friss èlesztőböl 5dkg-ot ír a recept?!
VálaszTörlésEgy csomag szárított élesztő 7g az elég az 5dkg élesztő helyett ??
TörlésMost sül,a tèsztàm nagyon jól gyúrható lett!!!
VálaszTörlésMa kiprobalom, koszonom.
VálaszTörlésBiztosan finom lesz.
VálaszTörlésNagyon finom nagyon könnyű dagasztani köszönöm a receptet! Csak ezt sütöm az idősek is imádják! Boldog karácsonyt!
VálaszTörlésNagyon jó recept!
VálaszTörlésNagyon jó lett a pogácsa!
Köszönöm!
VálaszTörlésMa kipróbáltam a receptet, nagyon jó lett, köszönöm
VálaszTörlésMost lett kész... 3 tepsivel lett. Nagyon finom. Én már régóta mindent zsírral sütök, kifejezetten olyan receptet kerestem, ami zsírt ír margarin helyett. Pusszancs!
VálaszTörlés