2016. október 31., hétfő

Almás krémes

Serpenyővirtuóz hirdette meg a 31. Blogkostoló játékot, amiben Olgis blogját sorsolta nekem. Már első nekifutásra sikerült kiválasztanom ezt a receptet, mivel amúgy is almaszezon van. Olgisnak igaza volt, tényleg nagyon pikáns sütemény, nem csodálom, hogy ez a menye kedvence.
Annyit változtattam rajta, hogy dupla adagban sütöttem, mivel sokan vagyunk. Így utólag azt mondom, hogy a krémet nem kellett volna duplázni, csak a tésztát.



Hozzávalók
alma
barna cukor
citromhéj

A tésztához
5 tojás
5 ek cukor
1 dl olaj
9 ek liszt
1 sütőpor
1 ek étkezési keményítő
1 ek kakaópor

a Krémhez
1 csomag főzős tejszín ízű pudingpor
4 dl tej
1 ek cukolr
1 ek étkezési keményítő
diónyi vaj
10 dkg vaj
2 ek porcukor

csokoládé

Elkészítés:
  1. 25*35ös tepsit kibéleltem sütőpapírral. Ebbe szeleteltem nem túl vékonyan a megpucolt almát, amit megszórtam a barna cukorral és a reszelt citromhéjjal
  2. A tésztához a tojást a cukorral és az olajjal felvertem, hozzáadtam a szárazanyagokat (kivéve a kakaót) és csomómentesre kevertem. A massza nagy részét az almára öntöttem. A maradékhoz hozzákevertem a kakaót és megcirmoztam vele a fehér tésztát. (na nekem ezt az egészet kellett megismételnem, mert túl kevésnek értékeltem a tésztát, lehet Olgis mást ért közepes méretű tepsin, mint én). 200 fokos sütőbe tettem 10 percre, majd 160 fokosba további 20 ra. Amikor megsült, kiborítottam a tepsiből, így az almaréteg került felülre. Hagytam teljesen kihűlni.
  3. A krémhez elkészítjük a pudingot a keményítőt is belefőzve. Mikor megfőtt, belekeverjük a diónyi vajat és hagyjuk teljesen kihűlni. A többi vajat a porcukorral simára keverjük és a teljesen kihűlt pudinggal összekeverve a teljesen kihűlt tésztára simítjuk.
  4. A csokit gőz felett felolvasztjuk és a tetejére kenjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

2 megjegyzés:

  1. Gyönyörű a süti. Most, hogy visszatértem a blogvilágba egy játékot vezetek. Várlak szeretettel:http://korsocska.blogspot.hu/2016/12/21-szakacsmustra-kiiras.html

    VálaszTörlés