népszerű köret, elkészíteni is egyszerű, mi kell még?
Hozzáavalók
1 kg fagyasztott franciasaláta alapzöldség (borsó, répa, kukorica, zöldbab)
4 dl tejföl
2 alma
4-5 savanyú uborka
2 ek majonéz
1 ek mustár
1 teáskanál citromlé
csipet só
bors izlés szerint
1 teáskanál porcukor
Elkészítés:
- A zöldséget fagyosan feltesszük sós vízben főni. Ne főzzük szét a zöldségeket! Ha megfőtt, leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
- A majonézt a mustárral, sóval, porcukorral, borssal és a citromlével elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt is és az egészet homogénné keverjük.
- Az almákat meghámozzuk és apró kockákra vágjuk, beletesszük a tejfölbe.
- Az uborkát először hosszában félbe vágjuk, majd feldaraboljuk félkör alakúra. Ezt is a tejfölbe tesszük. Végül hozzáadjuk a kihűlt zöldséget is és az egészet jó alaposan elkeverjük.
- Lefedjük folpack-kal és néhány órára a hűtőbe tesszük tálalás előtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése