2011. május 31., kedd

Rizses édesburgonya-püré babáknak

Tegnap jött egy újabb zöldség, az édesburgonya. Ez a kívül  krumpli, belül tök kinézetű növény (na jó, magja nincs) szintén elnyerte a kislányom tetszését. Párológépben pároltam kb 20 percet, majd pépesítettem mixerrel.

1 evőkanálnyit félretettem egy kis tányérba, a többit jégkockatartóba tettem, mint a répát és lefagyasztottam.
1 evőkanál rizspépet összekevertem 40 ml anyatejjel (azért emeltem meg a mennyiséget, hogy kicsit folyósabb legyen, az ilyen mini baba könnyebben lenyeli), végül belekevertem a pépesített édeskrumplit.

1 megjegyzés:

  1. Kedves Zsuzsi,
    Kisfiamnak krumpli purejet (keves vizzel paroltam, majd fozovizevel egyutt botmixerrel pepesitettem) lefagyasztottam es kesobb mikor fel akartam hasznalni dobhattam is ki, mert egy szivacsos gusztustalansagga allt ossze. Ket adagot hagytam csak a hutoben, annak semmi baja nem volt. Most mar tudom, hogy krumplit nem lehet lefagyasztani. De edeskrumplit igen?

    VálaszTörlés