Hozzávalók
1 kg túró
1/2 teáskanál stevia
1citrom reszelt héja
1 vaníliarúd bele
2 tojás
1,5 bögre búzadara
teljes kiörlésű liszt
1 zacskó mák
1 ek cukor
Elkészítés
- A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a steviát, a vaníliát, a citrom héját, a tojást és a búzadarát és kézzel összegyúrjuk. Gombócokat formálunk belőle és lisztbe forgatjuk őket.
- Lobogó vízben kifőzzük. (akkor jó, amikor a gombóc feljön a víz tetejére), amikor kiszedjük rögtön a cukorral összedarált mákba forgatjuk.
mostanában nekem csak avas mákot sikerült vásárolnom. Nemrégiben az Auchanban találtam kimértet az nem volt avas... annyira. a zsemlemorzsa helyett nem lehet esetleg búza vagy rozs pelyhet kávédarálón ledarálva? csak mint ötlet:)
VálaszTörlésKöszönöm Andicsek, a rozspehely tetszik :-D
TörlésJó ötlet, én darált dióval szoktam és a búzadara helyett zabkorpát használok, liszt nélkül. Formázás előtt kb 1/4 órát pihentettem és nem fontos gombócokat alakítgatni lehet kanállal nagy galuskákat szaggatni.:)
VálaszTörlés