Hozzávalók
5-6 szem krumpli
1 fej fokhagyma
oliva olaj
só és bors
egy db kb 1,5 kilós csirke
2 csipet örőlt mustármag
1 citrom
friss tárkony levelek
pici bor
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- A krumplikat megmossuk és héjastól felkarikázzuk (nem túl vékonyra)...egy tepsibe rendezzük őket egymás mellé, de csak egy rétegben. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk pici oliva olajjal. A fokhagymát gerezdjeire szedjük és kb 5-6 gerezdet héjastól egy kés lapjával megnyomva rádobjuk a krumplira. Betesszük a sütőbe és megsütjük. (nem kell befedni alufóliával)
- A csirkét mellével lefelé letesszük és egy húsvágó ollóval kétté vágjuk a gerince mellett. Megfordítjuk és egy erőteljeset nyomunk rajta, amíg egy kisebb reccsenést nem hallunk (ez azért kell, hogy a pipi szépen vízszintben maradjon. Ekkor egy tepsibe tettem, aminek az alján rács van, lekentem oliva olajjal, sóztam borsoztam. A mustármagokat egy mozsárban porrá zúztam és megszórtam vele a csirkét. A citromot vékony karikákra vágva szintén a csirkére tettem és végül rászórtam a letépkedett tárkonylevélkéket is. alá öntöttem a bort és kb 45-50 perc alatt készre sütöttem (szintén nem fedtem be semmivel)...akkor van átsülve, ha a vastagabb részen megszórva a távozó lé nem véres.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése