Mivel két gyerkőc segédkezett közben, így elfelejtettem fázisfotókat készíteni, majd legközelebb pótolom. Ha nem érthető a leírás, akkor Viki honlapján vannak fázisfotók, amúgy sokkal egyszerűbb ám, mint első hallásra-olvasásra tűnhet. Annyi volt az észrevételem, hogy nekem nem kellett hozzá annyi margarin+olaj, amit Viki megadott.
Legközelebb valami édes töltelékkel is kipróbálom
Hozzávalók
a tésztához
60 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
3,5 dl tej
1 dl víz
1 kk só
1 tk cukor
margarin+olaj
töltelék
2dl görög joghurt
csipet só
10 dkg reszelt sajt
egy kis csokor snidling
pár szelet pepperoni szalámi
1 tojás sárgája
sajt
Elkészítés:
- Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval könnyű tésztát dagasztunk. 3 részre osztjuk. Kinyújtjuk az elsőt olyan vékony lappá, amilyenre csak tudjuk. Ezt megkenjük az olvasztott margarin és olaj keverékével. Kinyújtjuk a következő lapot is és az elsőre tesszük.
- A töltelékhez valókat összekeverjük és megkenjük vele a tésztánkat.
- Kinyújtjuk a harmadik lapot is, azt is rátesszük a tetejére. Megkenjük megint az olvasztott margarinnal és hajtogatjuk.
- Először a felső 1/3t hajtjuk be középre, majd ugyanezt alulról is. Utána a két széléről hajtjuk középre, mint egy könyvet. Megfordítjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Pizzavágóval átlósan 8 részre vágjuk és letakarva 1 órát kelesztjük.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A megkelt tészta tetejét megkenjük a tojás sárgájával, megszórjuk reszelt sajttal és kb 30-35 perc alatt aranysárgára sütjük.
- Kicsit hagyjuk hűlni, aztán a vágások mentén darabokra szedjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése