Ez volt az első eset, hogy fondanttal vontam be egy tortát teljesen, hát mit mondjak, van még mit csiszolni a technikán (amihez meg is tettem az első lépéseket, rendeltem hamar 2 könyvet), de messze nem olyan nehéz dolgozni vele, ahogy én azt képzeltem.
A torta egy sima 10 tojásos piskóta, a krém benne fehércsokis-mascarpones..........
A krémhez:
30 dkg Philadelphia
25 dkg mascarpone
12 dkg porcukor
3 dl tejszín
1 vaníliás cukor
20 dkg fehér csoki
Elkészítés:
- A csokit gőz felett megolvasztjuk, hagyjuk hűlni.
- A tejszínt kemény habbá verjük.
- A két féle sajtot kikeverjük a 2 féle cukorral, hozzáadjuk az olvasztott csokit, jól elkeverjük, végül fakanállal beleforgatjuk a tejszínt. Felhasználásig tartsuk hűtőben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése