Ez az étel is ilyen, egészséges (ez a legfőbb szempont nálam mostanában), nem tartalmaz semmilyen hozzáadott zsiradékot, semmilyen mesterséges ételízesítőt , semmilyen feldolgozott terméket. Sőt még a hozzávalók is tetszés szerint alakíthatóak kedvünk, ízlésünk és évszak függvényében, bátran tessék kísérletezni!
A köretként adott krumplit régen kikiálltották a fogyókúrázók ellenségének magas keményítőtartalma miatt, azonban ha nem vajas krumplipürét készítünk belőle, és még a héját is elfogyasztjuk, ráadásul nem esszük minden nap, akkor igenis egészséges! Hiszen végsősoron szegény krumpli is csak egy zöldség :-)
Az előkészítést előző este is megcsinálhatjuk, nyugodtan pihenhet a hűtőben egy éjszakát sütés előtt, semmi baja nem lesz, másnap csak meg kell sütni.
Hozzávalók
1 kiló csirke alsó- és felsőcomb vegyesen
tengeri vagy himalájasó (bártan cseréljük le a konyhasót, csak nyerhetünk vele)
szárított rozmaring (lehet természesen frisset is használni, de én borzalmas kertész vagyok, minden növényem meghal, így nálam a fűszernövények mind szárítottak)
sárgarépa, petrezselyem, szárzeller, póréhagyma, sok-sok gerezd fokhagyma, én ezeket használtam most, de mondom gyakorlatilag bármilyen zöldséget tehetünk a zacskóba, a hús sülés közben átveszi a sülő zöldséget ízét, nagyon finom lesz és egyben a köretet is megoldottuk
Elkészítés:
- A csirkedarabokat enyhén megsózzuk, meghintjük a rozmaringgal (ha frisset használunk, akkor elég a rozmaringágat a zacskóba tenni), majd szépen egymás mellé beletesszük egy sütőzacskóba.
- A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk és az összeset rápakoljuk a csirkére.
- Bezárjuk a zacskó végét és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
- Amikor megpuhult (kb fél óra alatt) kiveszem a sütőből, kinyitom a zacskót (óvatosan, mert nagyon forró gőz jön ki belőle), kiszedem a zöldségeket egy tányérra, a csirkét pedig a tepsiben hagyom (a zacskót természetesen kiveszem) és még visszateszem a sütőbe egy rövig időre, hogy megpiruljanak egy kicsit.
- A körethez a krumpli megmossuk és egy centinként bevágdaljuk kb 3/4ig. vehetünk a vágásokba egy fél szelet vöröshagymát is. (a kolbászt mellőzzük, bár azt mostanában nagyon népszerű), betesszük a sütőbe és míg megsül a csirke, elkészül a krumpli is. Evés előtt esetleg meglocsolhatjuk kicsit azzal a lével, ami a csirkéből kisült.
Sütés előtt |
Hű, ez nagyon finom lehet! A legegyszerűbb receptek sokszor a legjobbak! Én örülnék, ha megosztanád velünk, amiket kitaláltál! :-)
VálaszTörlés