Nagyon nagy sikere volt, annak ellenére, hogy én a a recept leírása alapján zsírral készítettem, ami szerintem túlságosan kiérzik belőle, vajjal lehet még finomabb lenne.
Tényleg egyszerű, gyorsan összekeverhető tészta, amit az átlagosnál tovább kell sütni.
A walesiek ezt a süteményt korábban birkanyírás és cséplás alkalmával készítették, manapság akkor sütik, ha a hétvége fárasztó sportolással telik.
Előkészítés: 30 perc
Sütés: 70-80 perc
Villanysütő: 175-150 fok
Süteményes dobozban 4 hétig eláll.
Fagyasztva eltartható: 4 hónapig.
Egy darab 259 kcal-t tartalmaz.
Hozzávalók
250g zsír
375 g liszt
250 g cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
2 tojás
kb 2,5 dl író
500 g mazsola
Elkészítés:
- A zsírt elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a cukrot, a szódabikarbónát és 4 ek írót és a felvert tojásokat. Összekeverjük és további annyi írót teszünk hozzá, hogy sima tésztát kapjunk. Beleszórjuk a mazsolát is.
- Egy 20cm-es formát kikenünk zsírral, beleöntjük a tésztát és addig sütjük, amíg a teteje aranybarna lesz. Ekkor sütőpapírral letakarjuk és mérsékelt tűzön tűpróbáig sütjük.
- A süteményt kicsit hűlni hagyjuk, még melegen kiborítjuk a formából és rombusz alakű szeletekre vágva tálaljuk.
- Én végig alacsony hőfokon sütöttem (kb 150 fokon), végig papírral letakarva.
- Íróm nem lévén kefírrel készítettem.
Sül. Jónak néz ki, szerintem finom is lesz. Köszönet a receptért! Kata
VálaszTörlés