Feltétnek ehetünk mellé pörkölt maradékot (mint mi ma), fasírtot, sült vagy főtt húst, virslit, tojást, de akár magában is nagyon finom.
Hozzávalók
1 kg borsó (nálunk mindig mirelit)
víz
só
pici olaj
kb 3 ek liszt
1-1,5 tk pirospaprika
1 gerezd fokhagyma
2dl tejföl
Elkészítés:
- A borsót feltesszük főni annyi sós vízben, ami pont ellepi. Fedő alatt főzzük kb 15-20 percet (a borsó hamar megfő)
- Az olajból, a reszelt fokhagymából 2 ek liszttel rántást készítünk, hozzáadjuk a pirospaprikát és a borsóhoz öntjük folyamatos keverés mellett.
- A tejfölt a maradék 1 kanál liszttel csomómentesre keverjük, apró adagokat kivéve a főzelékből felmelegítjük, majd amikor már kellően folyós ezt is hozzákeverjük. Újraforraljuk, még kb 5 perc és kész is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése