A hozzávalók csészében (cup) vannak megadva, mert egy amerikai honlapról lestem a receptet, ilyet lehet találni minden mérőpoháron, szóval nem kell tőle megijedni.
Hozzávalók (12 darabhoz)
1,5 csésze liszt
2 csésze reszelt répa (kb 3 darab közepes répa)
1 csésze cukor
3 tojás
3/4 csésze olaj
1 tk vanilia aroma (1 vaniliás cukor)
1 tk fahéj
1/2 tk őrölt gyömbér
pici őrölt szerecsendió
1 sütőpor
A krémhez
(ez a mennyiség nekem elég lett 24 muffinra)
0,5 kg mascarpone
15 dkg szobahőmérsékletű vaj
2 csésze porcukor
1 tk vanília
Elkészítés:
- A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, a vaníliát, keverjük, majd a reszelt répát. Az egészet jól elkeverjük. Egy tálban összekeverjük a szárazanyagokat és a répás masszához adjuk. Muffinformát kibélelünk muffinpapírral, beletöltjük a tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon kb 20-25 percet sütjük (tűpróba)
- Mikor megsültek kivesszük a sütőből, a formában hagyjuk hűlni kb 10 percet, majd rácsra tesszük és kb egy óra alatt teljesen kihűtjük.
- Ezalatt elkészítjük a krémet a tetejére. Ehhez a mascarponet a vajjal jó habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát és beleszitáljuk a porcukrot is. Nyomózsákba töltjük és a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk. tetszés szerint díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése