Illéskrisz meggyes pitéje nyomán.....
Hozzávalók
40 dkg liszt
fél sütőpor
2 tojás sárgája
2 ek cukor
csipet só
25 dkg vaj
2 dl tejföl
2 kg alma
cukor
fahéj
1 csomag vaníliás puding
darált keksz
1 tojás sárgája
Elkészítés:
- Az almákat megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Megszórjuk cukorral és fahéjjal ízlés szerint. A cukorra nem lehet mennyiséget mondani, mert függ attól is, hogy milyen fajtájú almát használunk. Hagyjuk állni, amíg levet enged. Kezünkkel kicsavarjuk a levet az almából, az almát félre tesszük, a léből pedig fél liternyivel a pudingporral "pudinggot" főzünk. Extra cukor nem kell hozzá.(nekem majdnem 1 liter lé lett, így 2 pudingport főztem bele, egy részét csak úgy kanállal megettük)....Mikor elkészült visszakeverjük bele a reszelt almát. (így már nem kell főzni)
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2 cipóra osztjuk.
- Tepsit kivajazunk, lisztezünk, kinyújtjuk az első lapot, beletesszük a tepsibe, megszórjuk a darált keksszel, rásimítjuk az almát. Kinyújtjuk a másik lapot is és rátesszük a tetejére (úgy tudjuk könnyen felemelni a kinyújtott lapot, ha feltekerjük a sodrófára lazán) Egy villával megszúrkáljuk, hogy a keletkező gőz távozni tudjon. Tetejét lekenjük tojássárgájával ás előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Csodásan néz ki! Egészen megkívántam , lehet hogy kipróbálom a héten!
VálaszTörlésKöszönöm szépen :-) elő-blogkóstoló? :-D
Törlés