Hozzávalók
1 kg marhahús
liszt
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj
kockázott baconszalonna
2 ek paradicsompüré
só, bors
vörösbor
1 ek Worcesterszósz
2 szál kakukkfű (csak a levelei)
petrezselyemzöld
3 répa
30 dkg shitake gomba
kb 1 liter zöldségalaplé (nálam víz)
a tésztához
12 dkg vaj
25 dkg liszt
csipet só
kis víz
1 tojás
Elkészítés
- A marhahúst kockákra, a gombát és a répát szeletekre vágjuk. A koskákra vágott húst beleforgatjuk a lisztbe.
- A bacont megpirítjuk és kiszedjük a serpenyőből. A visszamaradt zsírhoz adunk még olajat, rádobjuk a lisztes húst és minden oldalról megpirítjuk. Ezeket is kiszedjük.
- Az olajra dobjuk az apróra vágott, 2 féle hagymát és pár percig dinszteljük. Hozzáadjuk a gombát és a répát és azokkal is pirítjuk pár percig. Hozzákeverjük a paradicsompürét, visszatesszük a húst és a bacont, sózzuk borsozzuk, felöntjük a borral, ízesítjük a Worcesterszósszal, a kakukkfűvel és az apróra vágott petrezselyemmel, befedjük és kb 2-2,5 órát főzzük nagyon lassan. Ha megfőtt, levesszük a fedőt és hagyjuk, hogy a felesleges lét is elfője.
- Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
- Elkészítjük a tésztát. A hozzávalókat összegyúrjuk és alufóliába csavarva fél órára hűtőbe tesszük.
- Mikor kihűlt a húst, a tésztát 2 részre osztjuk, egy nagyobbra és egy kisebbre. A nagyobbat kinyúltjuk és kibélelünk vele egy 26 centis piteformát (magas falút). Beleöntjük a húsos tölteléket, majd a maradék tésztával befedjük. Mindenképpen legyen a tetején lyuk. Megkenjük a felvert tojással és 200 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük. Mi krumplipürével ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése