Hozzávalók
30 dkg apró rák
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
olivaolaj
30 dkg rizotto rizs
kb 8 dl csirkealaplé
só
bors
petrezselyemzöld
7-8 dkg parmezán
vaj
Elkészítés
- Az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát az ovivaolajon 2-3 percig pirítjuk, rádobjuk a rákot és a rizotto rizst, 2 percig kevergetve pirítjuk, ízesítjük sóval, örölt borssal, majd felöntjük egy kis csirkealaplével.
- Folyamatosan kevergetjük, amikor elfőtte a levet újabb merőkanálnyit adunk hozzá. Ezt addig ismételjük, amíg puha nem lesz a rizs. A jó rizotto krémes, de nem ragad.
- Ha megfőtt hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, a vajat és a reszelt parmezánt.
A jó rizotto titka a folyamatos, megállás nélküli keverés........a rizst pedig nem szabad megmosni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése