Hozzávalók
50 dkg liszt
1 szárított élesztő (vagy 2,5 dkg friss)
1 közepes krumpli
2 tk só
1 tk cukor
2 dl víz
1 dl tejföl vagy 3 ek olaj
Feltét
3 dl tejföl
1 gerezd foghagyma
1 lila hagyma
kolbász/húsos szalonna
sajt
Elkészítés:
- A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk és megfőzzük. Leszűrjük, összetörjük, mint a krumplipürét és hagyjuk kihűlni. A főzővize nyugodtan használható a tésztába később. (én maradék krumplipürét használtam ezúttal)
- A tésztához a hozzávalókat jól megdagasztjuk és meleg helyen kb 45 percet kelesztjük.
- Tepsi méretűre nyújtjuk és zsírozott tepsibe tesszük.
- Tetejét megkenjük a reszelt foghagymával elkevert tejföllel, megszórjuk a kockára vágott lila hagymával és kolbásszal/szalonnával, tetejére pedig reszelt sajtot teszünk.
- Előmelegített sütőben 180 fokon kb fél óra alatt megsül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése