Ez a recept az egyik nagy angol üzletlánc egy elég régi számában jelent meg, én azóta is készítem, az újságot meg ott őrzöm a konyhapulton a receptes állványomon, nem azért, mert bonyolult elkészíteni, hanem hogy időről időre eszembe jusson.
Hozzávalók
fél kiló filézett csirke felsőcomb
1 ek olaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 dl vörösbor
3 dl csirkealaplé
1 ek paradicsompüré
1 ek kakukkfű
1 babárlevél
25 dkg kicsi gombafej
2 ek kukoricaliszt
Elkészítés:
- A húst kockákra vágjuk.
- A hagymát az olajon a reszelt foghagymával üvegesre pirítjuk, rádobjuk a húst, fehéredésig sütjük kevergetve, majd hozzákeverjük a paradicsompürét, felöntjük a vörösborral és a csirkealaplével, ízesítjük a kakukkfűvel és a babérlevéllel. Fedő alatt közel egy órát főzzük.
- Hozzáadjuk a gombát és főzzük még további 20-25 percet.
- A kukoricalisztet csomómentesre keverjük el stew-ból kivett lével, belekeverjük és további kb 10 perc alatt sűrűre főzzük.
- Krumplipürével tálaljuk.
A neve annyira nem fontos! Guszta az biztos és nagyon finom lehet!
VálaszTörlésSzerintem inkább pörkölt a stew. De istenien néz ki ez!
VálaszTörlés