Hozzávalók
50 dkg darált hús (én pulykát használtam)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd foghagyma
pici oliva olaj
1 ek vaj
3 közepes sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
egy kisebb zeller fele
kakukkfű
oregano
1 ek cukor
só
bors
bazsalikom
40 dkg hámozott paradicsom (vagy 3-4 kockára vágott paradicsom, aminek lehúztuk a héját)
paradicsompüré
1,5 dl vörösbor
1,5 dl víz
gomba
spagetti
sajt
Elkészítés:
- A vöröshagymát apróra vágjuk és az oliva olajon, illetve megolvasztott vajon üvegesre sütjük. Rádobjuk a darált húst, sózzuk borsozzuk és fehéredésig sütjük Ízesítjük a többi fűszerrel, hozzákeverjük a paradicsompürét, a lereszelt répát, petrezselymet és zellert (lehet kis kockákra is vágni, de reszelve nem látszik a végén a szószban és az én finnyás gyerekeimnek jobb így, mert különben kiválogatnák), a foghagymát, a cukrot és a hámozott paradicsomot. Felöntjük a vízzel és a vörösborral és lassú tűzön kb 1-1,5 órát főzzük.
- A megpucolt és felszeletelt gombát a vége előtt kb 20 perccel adjuk hozzá. Mivel a gomba is levet enged, nekem a végén egy ek kukoricaliszttel be kellett sűrítenem a szószt.
- Spagettivel és reszelt sajttal tálaljuk.
Nagyon guszta és finom lett. Én szoktam rátenni még olíva- és capribogyót, s oreganot.
VálaszTörléshooo, köszönöm , hogy szólt Endre, oregánó ebben is volt.....bele is írom. :-)
Törlés