2012. május 2., szerda

Tejszínes spárgakrémleves

Mielőtt Angliába költöztem volna azt sem tudtam, hogy a spárga a világon van. Mifelénk nem volt "divat" ez a zöldség, talán nagy a vízigénye, nem tudom, az azonban biztos, hogy itt, akinek kertje van, az termeszti. Pont mint  a rebarbarát. Mivel épp szezonja van, ezért nem maradhat ki a belőle készült leves sem. Ez a mennyiség kb 2 felnőtt adagja

Hozzávalók

25 dkg spárga
2 krumpli
kis fej vöröshagyma
1 ek cukor
csipet só
pici vaj
néhány csepp citromlé
kb fél liter víz/húsalaplé
1 dl tejszín

Elkészítés:
  1. A spárgát és a krumplit összevágjuk..
  2. A kockára vágott hagymát pici vajon megdinszteljük, rádobjuk a a spárgát és a krumplit, illetve a cukrot, pár percet együtt pirítjuk, hogy a cukor egy kicsit megkaramellizálódjon, felöntjük vízzel/húsalaplével, ízesítjük a sóval és a citromlével és fedő alatt kb 20 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket. 
  3. Ha megfőtt, hozzáadjuk a tejszínt, botmixerrel pépesítjük.
  4. Frissen reszelt parmezánnal tálaltam

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése