Hozzávalók
a tésztához
60 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
3,5 dl langyos tej
1 dl víz
1 teáskanálcukor
1 kiskanál só
töltelék
25 dkg túró
cukor (nem mértem, kóstoltam)
1 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 tojás sárgája
egy marék vegyes apró aszalt gyümölcs
margarin+ olaj
1 tojás sárgája
cukor
Elkészítés
- A töltelékhez valókat egy tányérban összekeverjük.
- A tésztához valókból lágyabb tésztát dagasztunk, 3 részre osztjuk.
- Kinyújtjuk az első lapot olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk, megkenjük az olvasztott margarin+ olaj keverékével.
- Kinyújtjuk a másodikat is, rátesszük az első tetejére, megkenjük a gyümölcsös túróval.
- Kinyújtjuk a harmadikat is, rátesszük a túrós réteg tetejére, ezt is megkenjük a margarinnal.
- Hajtogatjuk. Először a két hosszabb oldalát hajtjuk be kb a tészta közepéig alulról is, felülről is. Ezután a keskenyebbik oldalát is behajtjuk a közepére, mintha egy könyv lenne, a széleit összecsípjük. Megfordítjuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
- Pizzavágóval 8 darabra vágjuk. Letakarjuk és 1 órát kelesztjük
- Ha megkelt tetejét megkenjük tojás sárgájával, én megszórtam kristálycukorral is, és előmelegített sütőben 180 fokon kb fél óra alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése