2012. május 1., kedd

Corndog

Ha majális, akkor virsli.......
Ha majális, akkor szabadtéri program.......
Van az amerikaiaknak erre a kettőre egy remek kombinációjuk, a corn dog.
Igazi party-food.
Nekem egyik-másiknak igazi lábai nőttek sütés közben, a gyerekeim szerint tényleg olyanok, mint egy kutya :-S
Senki ne gondolja, hogy elírtam, a tészta tényleg édes, de nem baj, finom a végeredmény. A recept egy amerikai honlapról származik.

Hozzávalók
A tésztához
1 csésze sárga kukoricaliszt
1 csésze sima liszt
1/4 teáskanál só
őrölt bors
1 ek cukor
1 sütőpor
1 tojás
1csésze tej

10 virsli
20 pálcika
liszt

olaj

Elkészítés:
  1. A tészta hozzávalóit egy tálban robotgéppel elkeverjük.
  2. A virsliket félbevágjuk, a végénél beleszúrunk egy pálcikát, megforgatjuk lisztben, hogy a tészta jobban tapadjon rá, belemártjtuk a tésztamasszába, majd nagyon forró olajban hirtelen megsütjük. Egyszer fordítsuk meg. Papírtörlőre szedjük és azonnal, forrón fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése