2011. március 30., szerda

Egyben sült oldalas

Nagyon ritkán eszünk disznóhúst, ha igen, akkor az karaj vagy oldalas (még az olyan klasszikusan disznóételeket, mint a brassói vagy a borsos tokány is csirkemellből készítem, de erről majd később).......a hétvégén a "klasszikus" sült oldalas készült (mivel marad egy, ezért nemsoká jön a kínai párja)

Hozzávalók

1,5 kiló oldalas
bors
2-3 szem paradicsom
1 paprika
2 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
disznózsír/olaj
1 dl víz

Elkészítés:
  1. Az oldalast sózzuk borsozzuk mindkét oldalán, tepsibe tesszük. A paradicsomokat 4 részre, a paprikát szeletekre, a hagymát karikára vágjuk és a húsra tesszük, A fokhagymagerezdeket pedig félbe vágva.
  2. Öntünk a tepsibe zsírt/olajat (nem kell sok( és egy deci vizet, befedjük alufóliával és sütőben 180 fokon sütni kezdjük. Kb 35-40 perc után levesszük az alufóliát és pirosra sütjük az oldalast. Amikor levesszük a fóliát, akkor villával piszkáljuk le a zöldségeket a húsról, de ne szedjük ki a tepsiből. AMíg pirul a hús, 2-3szor kanállal locsoljuk meg az olajjal, ami alatta van. Amikor szép piros, fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük pirosra.

Természetesen az oldalast sütés előtt is feldarabolhatjuk, nálam most egyben sült.

2 megjegyzés:

  1. Zsuzsi! Nagyon jól tetted hogy felvetted a repertoárba a süteményeken kivűl az ételek sütését, főzését is. Nagy érzéked van hozzá ez látszik azon a csodaszép oldalason.Gratula és további jó bloggolást. peti

    VálaszTörlés
  2. Peti! Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat, igyekszem ezentúl is. Zsuzsi

    VálaszTörlés