Hozzávalók
1,5 kiló oldalas
só
bors
2-3 szem paradicsom
1 paprika
2 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
disznózsír/olaj
1 dl víz
Elkészítés:
- Az oldalast sózzuk borsozzuk mindkét oldalán, tepsibe tesszük. A paradicsomokat 4 részre, a paprikát szeletekre, a hagymát karikára vágjuk és a húsra tesszük, A fokhagymagerezdeket pedig félbe vágva.
- Öntünk a tepsibe zsírt/olajat (nem kell sok( és egy deci vizet, befedjük alufóliával és sütőben 180 fokon sütni kezdjük. Kb 35-40 perc után levesszük az alufóliát és pirosra sütjük az oldalast. Amikor levesszük a fóliát, akkor villával piszkáljuk le a zöldségeket a húsról, de ne szedjük ki a tepsiből. AMíg pirul a hús, 2-3szor kanállal locsoljuk meg az olajjal, ami alatta van. Amikor szép piros, fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük pirosra.
Természetesen az oldalast sütés előtt is feldarabolhatjuk, nálam most egyben sült.
Zsuzsi! Nagyon jól tetted hogy felvetted a repertoárba a süteményeken kivűl az ételek sütését, főzését is. Nagy érzéked van hozzá ez látszik azon a csodaszép oldalason.Gratula és további jó bloggolást. peti
VálaszTörlésPeti! Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat, igyekszem ezentúl is. Zsuzsi
VálaszTörlés