Hozzávalók
8 vékony szelet marha felsál
5-6 szál közepes sárgarépa
2-3 fehérrépa
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
fél zeller
fél zeller
kb 1,5-2 liter víz
só
egész bors
2 babérlevél
2 babérlevél
1 evőkanál mustár
kis cukor
kis cukor
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
Elkészítés
- A húst kicsit megkloffoljuk és hideg vízben feltesszük főni. Megsózzuk.
- Amikor felforrt és felhabzott a habot leszedjük róla. Adunk hozzá kb 10-15 szem borsot, a babérlevelet és a megtisztított zöldségeket. Kis lángon kb 1,5 órát főzzük.
- Ha a hús megpuhult, kiszedjük a levesből, egy tányéron félre tesszük.
- A zöldségeket is kiszedjük egy tálba, majd rászűrjük a levet.
- Botmixerrel megturmixoljuk, ízesítjük a mustárral, cukorral és visszaöntjük egy lábasba.Újra forraljuk
- A tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük és fokozatosan felmelegítjük. Ehhez kb 2 evőkanalanként teszünk hozzá a forró szószból és elkeverjük. Amikor már kellően meleg és folyékony akkor folyamatos keverés mellett a szószhoz öntjük. Visszatesszük bele a húsokat, pár percet még hagyjuk a tűzön.
- Mi spegettivel szoktuk enni
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése