Hozzávalók
1 fej karfiol
4,5 dl tej
5 dkg margarin
5 dkg liszt
szerecsendió
só
bors
petrezselyemzöld
15 dkg reszelt sajt (nálam cheddar)
megszórni reszelt parmezán
Elkészítés
- A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben kb 10 perc alatt előfőzzük. Nem kell teljesen puhára.
- A margarin megolvasztjuk és kis lángon megsütjük benne a lisztet, majd a tűzről levéve felöntjük a tejjel és mérsékelt tűzön folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha sűrű, akkor elzárjuk a tüzet és fűszerezzük a sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval és az apróra vágott petrezselyemzölddel és belekeverjük a finomra reszelt sajto.
- Hőálló tálat kikenünk margarinnal, beletesszük az előfőzött karfiolfejeket (én a nagyobbakat félbevágtam) és ráöntjük a sajtos besamellt. Tetejét megszórjuk frissen reszelt parmezánnal és előmelegített sütőben 180 fokaon 25-30 perc alatt megsütjük
Én direkt nem sütöttem sokáig, hogy kicsit "levesebb"maradjon
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése