Hozzávalók
A tésztához
40 dkg liszt (nekem 50 kellett)
10 dkg margarin
2 tojás sárgája
2 ek cukor
csipet só
2 dl tej
1 szárított élesztő
olvasztott vaj
3 dl tej
cukor
1 vaníliás cukor
25 dkg darált mák
2 dl tej
cukor
örölt fahéj
rumaroma
Elkészítés
- A tészta hozzávalóiból kalácstésztát gyúrunk, amit meleg helyen megkelesztünk. Keskeny rudakat sodrunk belőle, sütőlapra tesszük őket, tetejüket megkenjük olvasztott vajjal és előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk kihűlni és karikákra vágjuk őket.
- A tejet a kétféle cukorral felforraljuk és meglocsoljuk vele a kalácskarikákat.
- A ledarált mákot a tejjel,a cukorral, a fahéjjal és a rumaromával felfőzzük és óvatosan beleforgatjuk a kalácsot.
- Vanília sodóval tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése