Ez nem az a gyors kínai kaja.......(nekem a kínairól mindig a gyors jut eszembe, lehet csak azért mert eddig egyszer ettem, de akkor is a Mekiben kötöttem ki utána).......szóval elkészíteni gyorsan el lehet, csak hát pácolni kell 3-4 órát.
A recept a Best-ever cook's collection Kínai részéből származik.
Hozzávalók
450 g steak hús
2 evőkanál szezám mag
1 evőkanál szezám olaj
2 evőkanál étolaj
150 g mini csiperke gomba
1 nagy zöld kaliforniai paprika
4 újhagyma
A páchoz
2 teáskanál kukoricaliszt
2 evőkanál kínai rizsbor
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál szójaszósz
néhány csepp Tabasco szósz
2,5 cm friss gyömbér
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- A pácléhez valókat összekeverjük, a gyömbér és a fokhagyma reszelve megy bele.
- A marhahúst 1 cm* 5 cmes csíkokra vágjuk és összekeverjük a páclével. Lefedjük és 3-4 órát hideg helyen hagyjuk állni.
- A szezámmagot szárazon megpirítjuk.
- A gombát megtisztítjuk és negyedekre vágjuk. A paprikát vékony csíkokra szeljük, a hagymát meg kb 3-4 cmes darabokra.
- Az étolajat és a szezámolajat egy serpenyőben felhevítjük, és megsütjük rajta a pácolt húst. Líukas kanállal kiszedjük a serpenyőből, hogy a szaft benne maradjon. Beledobjuk a gombát és a paprikát, 2-3 percig sütjük, hozzáadjuk a hagymát, tovább kb 1 percig pirítjuk végül visszatesszük a húst is és további kb 2 percet sütjük együtt. Elzárjuk és összekeverjük a pirított szezámmaggal.
- Rizzsel azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése