Hozzávalók
kenyér
tojás
só
1 gerezd fokhagyma
olaj a sütéshez
sajt a megszóráshoz
Elkészítés:
- Arányokat nem lehet írni, mert mindenki annyit készít belőle, amekkora az igény.
- Száraz, de minimum szikkadt kenyeret felszeleteljük (sose készítsük friss kenyérből), az olajat felhevítjük. A tojásokat egy kis sóval felverjük, a fokhagymát belereszeljük.
- Amikor az olaj már jó forró (ez nagyon fontos, hogy ne töltsön sok időt benne a kenyér), akkor gyors mozdulatokkal belemártjuk a szeleteket a tojásba és az olajba tesszük sülni. Egyszerre mindig csak annyi kenyeret tojásozzunk meg, amennyi bele is fér a serpenyőbe (szerintem ez kényelmesen 2 egész szelet), mert a tojástól is elázik, nemcsak az olajtól.
- A kenyerünk gyorsan sül, figyeljük az alsó oldalát. Ha már elérte a kellő színt, villával fordítsuk meg. Ha az is megsült, akkor egy konyhai törlőkendőre szedjük, a tetejére is teszünk egy törlőkendőt, hogy a felesleges zsírt leigya. De ne hagyjuk benne kb csak addig, amíg a következő adag kenyeret betesszük sülni, mert a két lap papír között a keletkező gőztől is megnedvesedik.
- Sajtot reszelünk rá és tálaljuk
Tejföllel is finom, bár a kedvencem friss paradicsommal:-)))
VálaszTörlésMeg fogom kóstolni tejföllel is......nem is értem, hogy ez eddig miért nem jutott eszembe, hisz szinte mindent tejföllel eszek. Köszönöm a tippet
VálaszTörlésén a tojás előtt lisztbe szoktam forgatni a szeleteket és sajt helyett vékony, lesózott vörös vagy lila hagyma szeletekkel szokásom megszórni..
VálaszTörlésmájkrémmel paradicsommal,paprikával és citromos teával is nagyon finom :)
VálaszTörlés