Hozzávalók
6 dl paradicsomszósz (ízesítés nélküli)
2 ek cukor
só, bors
olasz fűszerkeverék
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg darált hús
olaj
cannelloni tészta
1 paradicsom
sajt (én edamit, parmezánt és mozzarrellát használtam)
Elkészítés
- A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és olajon megdinszteljük. Rátesszük a darált húst, sózzuk-borsozzuk, ráreszeljük a fokhagymát. pirítjuk, amíg a hús elveszti hús-színét, ekkor felöntjük a paradicsomszósszal, ízesítjük a fűszerkeverékkel és a cukorral és 35-40 percet főzzük, néha keverjük meg. Ha kész, hagyjuk hűlni.
- Hőálló tálat kivajazunk, beletesszük a karikára vágott paradicsomot, arra a mozzarellát.
- A cannellonikat megtöltjük a kissé hűlt szósszal. Én azt úgy csináltam, hogy a tészta egyik végét befogtam egy kiskanállal, egy másikkal pedig belekanalaztam a húsos szószt. A tésztákat szorosan egymás mellé beletesszük a tálba. A maradék szószt ráöntjük, egyenletesen eloszlatjuk, hogy mindenhol befedje és megszórjuk a reszelt sajttal (én most edámi és parmezán keverékével)
- Befedjük alufóliával és előmelegített sütőben 180 fokon fél órát sütjük. Levesszük az alufóliát és további 15 perc alatt megpirítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése