Hozzávalók
75 dkg túró
4-5 ek cukor
2 vaníliás cukor
1 tojás
1 citrom reszelt héja
1 bögre búzadara
liszt
Zsemlemorzsa
2 teáskanál étolaj
tejföl
porcukor
Elkészítés
- 2 bögre zsemlemorzsát 2 teáskanál étolajon aranybarnára pirítunk. Folyamatosan kevergessük, rázzuk a serpenyőt, mert nagyon könnyen megég.
- Egy nagy lábasban vizet forralunk
- A túrót a cukrokkal, a tojással, a citrom héjával és a búzadarával összegyúrjuk. A búzadara menyisége a túró nedvességtartalmától függően lehet több is, kevesebb is.
- Gombócokat formálunk belőle, amiket lisztbe forgatunk, majd a lobogó, forró vízben kifőzzük őket. Keverjük meg egyszer, hogy ne ragadjanak le az edény aljára. Akkor vannak megfőve, amikor feljönnek a gombócok a víz felszínre. Ekkor kiszedjük őket és a megpirított zsemlemorzsába forgatjuk.
- Tejföllel és porcukorral tálaljuk.
Sok sikert és kitartást kívánok a blogíráshoz!
VálaszTörlésEz a betűtípus jól megdolgoztatja a szemet:-))
Köszönöm szépen.....remélem kitartok.
VálaszTörlésAzért választottam ezt a betűtípust, mert ilyet nem nagyon látni, pedig érdekes szerintem a monitoron a kézzel írt szöveg, nekem tetszik.