2011. március 10., csütörtök

Túrógombóc


Hozzávalók

75 dkg túró
4-5 ek cukor
2 vaníliás cukor
1 tojás
1 citrom reszelt héja
1 bögre búzadara

liszt

Zsemlemorzsa
2 teáskanál étolaj

tejföl
porcukor

Elkészítés
  1. 2 bögre zsemlemorzsát 2 teáskanál étolajon aranybarnára pirítunk. Folyamatosan kevergessük, rázzuk a serpenyőt, mert nagyon könnyen megég.
  2. Egy nagy lábasban vizet forralunk
  3. A túrót a cukrokkal, a tojással, a citrom héjával és a búzadarával összegyúrjuk. A búzadara menyisége a túró nedvességtartalmától függően lehet több is, kevesebb is.
  4. Gombócokat formálunk belőle, amiket lisztbe forgatunk, majd a lobogó, forró vízben kifőzzük őket. Keverjük meg egyszer, hogy ne ragadjanak le az edény aljára. Akkor vannak megfőve, amikor feljönnek a gombócok a víz felszínre. Ekkor kiszedjük őket és a megpirított zsemlemorzsába forgatjuk.
  5. Tejföllel és porcukorral tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Sok sikert és kitartást kívánok a blogíráshoz!
    Ez a betűtípus jól megdolgoztatja a szemet:-))

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen.....remélem kitartok.
    Azért választottam ezt a betűtípust, mert ilyet nem nagyon látni, pedig érdekes szerintem a monitoron a kézzel írt szöveg, nekem tetszik.

    VálaszTörlés