2011. március 1., kedd

Hideg meggyleves


Hozzávalók

1 üveg magozott meggybefőtt
2-3 evőkanál cukor
1 vaníliás cukor
víz
egész fahéj (mérettől függően 2-3 darab)
szegfűszeg ( kb 8-10 szem)
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt

Elkészítés
  1. A meggybefőttet levével együtt egy fazékba öntjük és felengedjük vízzel. Én olyan 1,5 literes fazekat szoktam használni.
  2. Ízesítjük a cukrokkal, a fahéjjal és a szegfűszeggel, felforraljuk.
  3. A tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük és 2-3 evőkanalanként felhígítjuk a forró levesből. Erre azért van szükség, hogy amikor beleöntjük a tejfölt a levesbe ne kapja össze, ne legyen csomós a leves. Ha már kellően folyós, akkor folyamatos keverés mellett a levesbe öntjük. Pár pecig főzzük még, majd elzárjuk és hagyjuk kihűlni. Hűtőszekrényben jól hűtsük be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése