Hozzávalók
50 dkg sertés máj
2 nagyobb fej vöröshagyma
2-3 evőkanál olaj
1/2 teáskanál majoranna (izlés szerint több-kevesebb)
örölt bors izlés szerint
1 gerezd fokhagyma
2 teáskanál pirospaprika
Elkészítés
- A májat vékony csíkokra vágjuk. Könnyebb felvágni, ha félig fagyos.
- A mgetisztított hagymát előbb félbe vágjuk, majd azt szeletekre (félköröket kapunk)
- A hagymát olajon megfonnyasztjuk, majd rátesszük a májat, fűszerezzük a borssal, majorannával és a fokhagymával és folyamatosan kevergetve hirtelen megsütjük. Időt nehéz mondani, mert függ a máj mennyiségétől, attól, hogy milyen vastagra vágtuk, de kb 10 perc sütés után, amikor már nem "vérzik" a máj, rádobjuk a pirospaprikát, összekeverjük és kész is. Ne süssük tovább, mert a paprikától keserű lesz. A májat gyorsan kell készíteni, mert minél tovább éri hő, annál keményebb lesz. Nem szabad befedni! Sózni tilos! Mindenki csak a saját tányérján sózza, mert attól is megkeményedik. Soha ne öntsünk alá vizet, sütni kell, nem főzni!
- Sós vízben főtt burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése