2011. február 26., szombat

Meggyes-ricottás cannelloni


Hozzávalók

720 ml meggybefőtt
2 zacskó vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
8 dkg margarin
1 cs vaníliás cukor
csipet só
2 tojás
50 dkg ricotta(túróval helyettesíthető, sőt az eredeti recept azzal írja)
18 dkg mascarpone
5 dkg felaprított mandula
1 ek citromlé
12 cannelloni
fél teáskanál fahéj
1 ek mandula pehely
kis margarin
A cannelloni tészta:





Elkészítés
  1. A meggybefőttet lecsöpögtetjük. A felfogott léből 4ek-nyit elkeverünk az egyik pudingporral, a maradék levet 5 dkg cukorral felforraljuk, összekeverjük a csomómentesre kevert pudingporral és sűrűre főzzük, majd tűzről levéve beleforgatjuk a meggyet.
  2. A margarint a vaníliás cukorral, 12 dkg cukorral és a sóval habosra keverjük, egyenként beleütjük a tojásokat. Hozzáadjuk a mascarponet, a ricottát (vagy túrót), a másik pudingport, a felaprított mandulát, a citromlevet és krémesre keverjük.
  3. A massza 1/4ét margarinnal kikent hőálló tálba simítjuk és ráhalmozzuk a meggykompót 1/4ét. A ricottás massza felét nyomózsákba kanalazzuk és megtöltjük vele a tésztát. A megtöltött cannellonikat a tálba fektetjük, majd a maradék krémmel és a meggy 1/4ével befedjük.
  4. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük. A maradék cukorral, a mandulapehellyel és a fahéjjal megszórjuk és 20-25 perc alatt készre sütjük. A maradék kompótot külön kínáljuk hozzá
A recept eredetileg a Tina receptek, 100 válogatott recept egyik számában jelent meg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése