2011. február 25., péntek

Fácán leves

Hozzávalók
1 db fácán
leveszöldség (sárgarépa, petrezselyem, zeller, 1 vöröshagyma, néhány gerezd fokhagyma)
szemes bors
leves tészta ízlés szerint


Elkészítés
  1. A megtisztított fácánt feldaraboljuk és hideg vízben feltesszük főni. Megsózzuk.
  2. Kb  20 perc elteltével felhabzik, amit egy kanállal leszedünk róla, hozzáteszünk kb 10-15 szem egész borsot.
  3. A fácánt sokáig kell főzni, kb 3-4 órát.
  4. Megtisztítjuk a leveszöldséget is és a leveshez adjuk (kb 1-1,5 óra főzés után)
  5. Ha megfőtt  hagyjuk ülepedni, majd kiszedjük belőle a húst és a zöldségeket, a levet pedig leszűrjük.
  6. A leszűrt léből kb fél liternyit újra felforralunk és belefőzzük a tésztát

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése