1 db fácán
leveszöldség (sárgarépa, petrezselyem, zeller, 1 vöröshagyma, néhány gerezd fokhagyma)
só
szemes bors
Elkészítés
- A megtisztított fácánt feldaraboljuk és hideg vízben feltesszük főni. Megsózzuk.
- Kb 20 perc elteltével felhabzik, amit egy kanállal leszedünk róla, hozzáteszünk kb 10-15 szem egész borsot.
- A fácánt sokáig kell főzni, kb 3-4 órát.
- Megtisztítjuk a leveszöldséget is és a leveshez adjuk (kb 1-1,5 óra főzés után)
- Ha megfőtt hagyjuk ülepedni, majd kiszedjük belőle a húst és a zöldségeket, a levet pedig leszűrjük.
- A leszűrt léből kb fél liternyit újra felforralunk és belefőzzük a tésztát
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése