2011. március 3., csütörtök

Sonkás-gombás quiche



Hozzávalók

A tésztához
1 bögre liszt
5 dkg margarin
4-5 ek víz
csipet só

A töltelék
10 dkg sonka
4-5 fej közepes gomba
3 tojás
3 dl tej
bors
1 ek olaj
zöldfűszerek (petrezselyemzöld, snidling)

Elkészítés
  1. A tésztához a margarint a lisztte és asóval elmorzsoljuk, majd könnyen nyújtható tésztát gyúrunk belőle a vízzel. Kinyujtjuk és a vajazott formában tesszük.
  2. A töltelékhez a gombát nagyobb darabokra vágjuk és az olajon kb 5 percet dinszteljük. A sonkát kockákra összevágjuk. A tojást felverjül, hozzáadjuk a tejet, a sonkát, a gombát, ízesítjük sóval, borssal és a zöldfűszerekkel és az egészet a tésztára öntjük.
  3. Előmelegített sütőben 200 fokon kb 35 perc alatt megsütjük.
A recept a piteformám aljáról származik. Ez egy 20 centis forma, a mennyiség ehhez elegendő. 

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése