2011. március 16., szerda

Csirkekuglóf

Karácsony előtt kaptam ezt a receptet egy ismerősömtől emailben, mondván, karácsonykor nem leszek olyan állapotban, hogy főzzek (17én született a kislányom császárral) és ezzel még Apa is simán megbírkózik. Végül a karácsonyi asztalra nem ez került, mert a párom bevállalta a káposztát...........................azóta ott lapult a recept a konyhában és a hétvégén végre sorra került. Nagyon egyszerű, gyors étel, tényleg még olyan ember is nyugodtan nekiállhat, akinek semmi konyhai tapasztalata sincs.
Hatalmas adag, mi ketten 3 napig ettük, szóval szerintem nyugodtan elég akár 6-8 fős vendégseregnek is.


Hozzávalók

1 kg csirkemell
só, bors
8 szelet bacon
20 dkg reszelt sajt
9+3 tojás
10 dkg paprikás szalámi
szárított petrezsejemzöld

olaj a forma kikenéséhez

Elkészítés:
  1. Egy kuglófformát kikenünk olajjal.
  2. A csirkemellet kis kockákra vágjuk, fűszerezzük sóval, borssal. A hús felét a formába tesszük. Befedjük 4 szelet baconnal, körbe rárakjuk a szalámit, amire ráütünk 6 tojást egymástól kb egyenlő távolságra. Megsózzuk. A tojásokat befedjük a sajt felével, amit megszórunk a petrezsejemzölddel. Erre tesszük a maradék húst, arra újabb 4 szelet bacont, majd a maradék sajtot. A 3 megmaradt tojást villával ás egy kis sóval felverjük és a tojásra öntjük. Lefedjük alufóliával és 175 fokon 1 órát sütjük. Ekkor levesszük az alufóliát és további 15 percet sütjük. Ha kész kivesszük, hagyjuk a formában állni 10 percet, majd tálra borítjuk és tálaljuk


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése