2011. március 7., hétfő

Tárkonyos csirkeraguleves


Hozzávalók

40 dkg csirkemell
2 ek olaj
3 szál sárgarépa
2 fehérrépa
2 marék borsó
4-5 fej közepes csiperke gomba
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek liszt
tárkony
2 dl tejszín
fél citrom leve
petrezslyemzöld

Elkészítés
  1. A csirkemellet 1*1 cmes kockákra vágjuk és egy fazékban az olajon rövid ideig sütjük. Csak addig, amíg a hús egyenletesen fehér lesz. Közben megsózzuk és megszórjuk egy teáskanál tárkonnyal. Amikor fehér a hús, dobunk rá egy evőkanál lisztet, elkeverjük, felöntjük vízzel és főzni kezdjük.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, a gombát apró kockákra vágjuk, a répát és a fehérrépát, pedig negyed körökre......kb akkora legyen minden, mint a borsónk. A hagymákat egészben hagyjuk.
  3. Kb 15-20 perc főzés után a leveshez adjuk  először a fehérrépát, majd újabb 10 perc főzés után a sárgarépát, végül a borsót és a gombát. A hagymákat a sárgarépával egy időben tegyük bele.
  4. Amikor a hús is és a zöldségek is megfőttek, akkor a tejszínt pár kanál levessel először felmelegítjük, elkeverjük és a leveshez öntjük. Még néhány percet főzzük és elzárjuk.
  5. A már nem fövő levesbe öntjük bele a kifacsart citromlevet (vigyázzunk, hogy a magok ne kerüljenek az ételbe), fűszerezzük egy újabb kiskanál tárkonnyal és az apróra vágott petrezselyemmel. 
  6. Tálalás előtt hagyjuk állni 15-20 percet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése