Volt itthon lengyel üveges erdei gombám, amit nem is tudom milyen megfontolásból vettem meg múltkor a lengyel boltban, de ehhez az ételhez most nagyon jól jött. Volt az üvegben babérlevél és fokhagyma is, azt is benne hagytam, igaz a recept eredetileg nem tartalmazza egyiket sem.
A recept innen származik.
Hozzávalók
fél kiló savanyú káposzta
2 ek paradicsompüré
10 dkg bacon
20 dkg sonka
20 dkg gomba
kb 30 dkg tészta
só, bors (fokhagyma és babérlevél opcionálisan)
Elkészítés
- A tésztát sós vízban a szokásos módon elkészítjük.
- Amíg fő a tészta, addig a szalonnát zsírjára sütjük, hozzáadjuk a kockázott sonkát és a a gombát, kb 5 percet pirítjuk őket együtt, rányomjuk a paradicsompürét, hozzáadjuk a káposztát, jól elkeverjük, sózzuk-borsozzuk és fedő alatt kb 15 percet pároljuk (amíg a káposzta puha lesz, de még roppanós marad)
- A végén a káposztát összekeverjük a tésztával
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése