2013. május 16., csütörtök

Petrezselymes újkrumpli


Annyira egyszerű étel, hogy szinte nem is kellene róla posztot írni, de a tavasz elengedhetetlen étele, nálam legalábbis. Pontosan olyan rövid szezonja van, mint a rebarbarának, spárgának, epernek stb.

Hagyományosan úgy készül, hogy a kicsi krumplikat hideg vízben át kell kapargatni a héjától (én azonban szeretem a krumpli héját, így ezzel sosem vesződöm), aki viszont nem szereti, az húzzon kesztyűt a művelethez, ugyanis az újkrumpli csúnyán megfogja az ember kezét. A megtisztított krumplikat kb egyforma méretűre vágjuk, a kisebb krumplikat nem is kell elvágni, egy serpenyőbe tesszük egy nagyon pici olajjal és fedő alatt kb 15 perc alatt megpároljuk. Víz nem kell alá. Amíg a krumpli párolódik apróra vágunk egy csokor petrezselyemzöldet. Amikor puha a krumpli, levesszük a fedőt és pirosra sütjük őket gyakran rázogatva a serpenyőt. Célszerű teflonos serpenyőt használni, mert hajlamos a leragadásra. Mikor már kellően pirosak, elzárjuk a gázt, összekeverjük a petrezselyemzölddel, megsózzuk és azon melegében tálaljuk.

Az enyémek azért nem pirosak, mert párolóedényben készültek, nem volt rossz ugyan, de nem az igazi. Kipróbáltam így is, annyira nem jött be, legközelebb a hagyományos módon készítem, majd hozok arról is egy fotót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése