Én kicsit "tovább készítettem" a receptet a leírtnál, így szerintem sokkal gusztább lett.
Hozzávalók
1 kg csirkecomb vegyesen
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
pici olaj
1,5 dl fehérbor
2 dl víz
2 ek paradicsompüré
1 teáskanál provance-i fűszerkeverék
1 ek kukoricakeményítő
só, bors
Elkészítés
- A combokat sózzuk, borsozzuk és az olajon pár perc alatt egy kérget sütünk nekik (serpenyőben), kivesszük az olajbólés félre tesszük
- A hagymát félbe vágjuk, majd felkarikázzuk és a hús alatt maradt olajon elkezdjük pirítani, kb 5 perc után hozzáadjuk a paradicsompürét, elkeverjük a borral és a vízzel, ízesítjük fokhagymával és a fűszerkeverékkel, visszatesszük a húst és fedő alatt kb fél óra alatt megfőzzük őket.
- Mikor a hús átpuhult, akkor kiszedtem (na, ezt a részt már nem írja a fűszer hátulján lévő recept), tepsibe raktam és 220 fokon néhány perc alatt pirosra sütöttem. Ezalatt a visszamaradt levet kukoricakeményítővel besűrítettem.
- Kurkumás barnarizzsel tálaltam.
Guszta, nagyon finom lehet! Egyszer egy blogjátékon nyertem egy ilyen fűszerkeveréket talán egyszer ha használtam de most nagyon megkívántam!:)
VálaszTörlésPróbáld ki Éva, tényleg finom, főleg így kicsit továbbgondolva.....ha szereted, esetleg egy kis olivabogyót is "elbír"
VálaszTörlés