2011. március 9., szerda

Borsóleves



Hozzávalók

2 marék borsó
2-3 sárgarépa
1 fehérrépa
2  közepes krumpli
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
fél karalábé
2 ek olaj
1 ek liszt
2 teáskanál pirospaprika
petrezselyemzöld

A galuskához
1 tojás
1 csipet só
2-2,5 ek liszt

Elkészítés
  1. A zöldségeket megtisztítjuk és összedaraboljuk. A vöröshagymát és a karalábét hagyjuk egészben (én mindkettőt ki szoktam venni a főzés végén, de aki szereti a karalábét, az azt is nyugodtan darabolja össze)
  2. Az összes zöldséget egy fazékba tesszük, öntünk alá olajat és kb él deci vizet, megsózzuk és fedő alatt pároljuk kb 15 percet. Ekkor dobunk rá egy evőkanál lisztet és a pirospaprikát, elkeverjük és felengedjük vízzel. Beletesszük a petrezselyemzöldet. Addig főzzük, amíg az összes zöldségünk puha nem lesz (nem tart sokáig).....mikor megfőtt, kivesszük a petrezselyemzöldet, a vöröshagymát és a karalábét, végül beleszaggatjuk a galuskát.
  3. A galuskához egy tojást egy csipet sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz, elkeverünk és nokedliszaggatón a levesbe szaggatjuk. Főzzük még pár percet és kész is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése