Hozzávalók
2 marék borsó
2-3 sárgarépa
1 fehérrépa
2 közepes krumpli
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
fél karalábé
2 ek olaj
1 ek liszt
2 teáskanál pirospaprika
só
petrezselyemzöld
A galuskához
1 tojás
1 csipet só
2-2,5 ek liszt
Elkészítés
- A zöldségeket megtisztítjuk és összedaraboljuk. A vöröshagymát és a karalábét hagyjuk egészben (én mindkettőt ki szoktam venni a főzés végén, de aki szereti a karalábét, az azt is nyugodtan darabolja össze)
- Az összes zöldséget egy fazékba tesszük, öntünk alá olajat és kb él deci vizet, megsózzuk és fedő alatt pároljuk kb 15 percet. Ekkor dobunk rá egy evőkanál lisztet és a pirospaprikát, elkeverjük és felengedjük vízzel. Beletesszük a petrezselyemzöldet. Addig főzzük, amíg az összes zöldségünk puha nem lesz (nem tart sokáig).....mikor megfőtt, kivesszük a petrezselyemzöldet, a vöröshagymát és a karalábét, végül beleszaggatjuk a galuskát.
- A galuskához egy tojást egy csipet sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz, elkeverünk és nokedliszaggatón a levesbe szaggatjuk. Főzzük még pár percet és kész is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése