2011. március 4., péntek

Ananászkrémleves

Liscsinszky Béla: Főzzünk magyarul című könyvében találtam ezt a receptet........vannak fenntartásaim a leves magyar eredetével kapcsolatban, de attól még nagyon finom, nem mindennapi gyümölcsleves. 



Hozzávalók

1 nagy ananász (vagy 30 dkg konzerv)
2 dl fehérbor
3 dl víz
2 ek cukor
1 vaníliás cukor
2-3 citromfű-levél
pár szem szegfűszeg
1 fahéj
4 dl tejszín

Elkészítés
  1. Az ananászt meghámozzuk, kivágjuk a kemény torzsáját, aprókockákra vágjuk és összekeverjük a cukorral. Állni hagyjuk
  2. A vizet a borral és a fűszerekkel felforraljuk, majd leszűrjük.
  3. A leszűrt lében feltesszük főni az ananászt. 20-30 percet főzzük.
  4. Bormixerrel megturmixoljuk, folyamatosan keverve hozzáadjuk a tejszínt és jól behűtjük. Kockára vágott eperrel tálaljuk.

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése