2011. március 20., vasárnap

Bakonyi sertésszelet


Hozzávalók

8 szelet karaj
liszt
olaj
1 fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 nagy szelet paprika
2 teáskanál pirospaprika
35 dkg gomba
1 csokor petrezselyemzöld
3 dl tejföl

Elkészítés
  1. A hússzeleteket sózzuk és mindkét oldalukat megkloffoljuk. Nem kell nagyon vékonyra. Lisztbe forgatjuk őket és serpenyőben kis olajon elősütjük. Épp csak addig, amíg a húsi fehér színű lesz, nem kell készre sütni.
  2. Amikor az összes húst elősütöttük, akkor az olajat, amin sültek átöntjük egy lábasba és azon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, a negyedbe vágott paradicsomot és a paprikaszeletet. Dobunk rá 2 teáskanál pirospaprikát, elkeverjük és felöntjük vízzel. Beletesszük a hússzeleteket.
  3. Megpucoljuk a gombát, szeletekre vágjuk és a lábasba tesszük azt is. Megsózzuk/borsozzuk, és beledobjuk a megmosott petrezselyemzöldet is. Amikor a hús puha, akkor behabarjuk. Ehhez a tejfölt egy evőkanál liszttel csomómentesre keverjük, a szaftból néhány kanállal hozzáadva felmelegítjük és állandó keverés mellett az ételhez öntjük. Főzzük még őket együtt pár percig és kész is.
  4. Nokedlivel tálaljuk

1 megjegyzés:

  1. Szia Zsuzsi!

    Jó a recepted nagyon, csak egy hibát találtam benne: a petrezselymet :-)

    VálaszTörlés