Azt hiszem gnocchit készen is lehet kapni (mintha láttam volna már a boltban), de annyira nem macerás elkészíteni se, hogy ne állnék neki. Igazából semmivel nem bonyolultabb, mint a nudli, a tésztája gyakorlatilag ugyanaz. A pancetta pedig szalonna igazából. Pont ugyanolyan, mint a bacon, csak nem lapra, hanem kockára van vágva.
Hozzávalók
A gnocchihoz
90 dkg krumpli
kb 3 bögre liszt
2 tojás
só
bors
A mártáshoz
10 dkg pancetta
15 dkg gomba
3 dl főzőtejszín
25 dkg gorgonzola
1 ek kakukkfű
Elkészítés
- A kockára vágott krumplit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és megtörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- Amíg a krumpli hűl, addig elkészítjük a szószt. Ehhez a pancettát egy serpenyőben pirítani kezdjük, mikor engedett egy kis zsírt, rádobjuk a feldarabolt gombát, megszőrjuk őrölt borsal és együtt pirítjuk 5 percet keverjetve. Ráöntjük a tejszínt, ízesítjük a kakukkfűvel, beledaraboljuk a gorgonzolát és folyamatosan kevergetjük, amíg a sajt elolvad a tejszínben.
- A tésztához a kihűlt krumplit összegyúrjuk a tojással, sóval borssal és annyi liszttel, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk, Nekem ehhez kb 3 bögrényi kellett, de ez azért erősen változhat mind a krumpli mind a liszt fajtájának függvényében. A tésztából késsel csíkokat vágunk, kicsit meggörgetjük, majd apró "kukacokra" vágjuk. Pont úgy, mint mikor nudlit készítünk. A kis kukacok tetejét egy villával kicsit megnyomjuk és forrásban lévő sós vízben kifőzzük őket. Készítés közben lisztezzük őket, hogy ne ragadjanak össze. Ha megfőttek (mikor feljöttek a víz tetejére), leszűrjük és összekeverjük a szósszal.
- Frissen reszelt parmezánnal melegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése