2011. április 2., szombat

Borsos tokány csirkemellből borsóval

Mint már említettem, ritkán eszünk disznót, helyezze általában csirkét használok. A borsos tokány az egyik ilyen klasszikus disznóétel, ami nálam csirkemellből készül. A borsó meg úgy jön bele, hogy anyukám alföldi lány, Debrecen mellől és arrafelé így készítik. Mi így szeretjük.

Hozzávalók

50 dkg csirkemell
2 fej vöröshagyma
pici olaj
bors
2 marék borsó

Elkészítés
  1. A csirkemellet vékony csíkokra, a hagymát pedig fél-karikára vágjuk.
  2. Kis olajon megdinszteljük a hagymát, rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk izlés szerint, fehéredésig sütjük, ekkor hozzáadjuk a borsót és befedve kb 20 percet pároljuk, amíg a hús és a borsó is puha lesz.
  3. Főtt rizzsel tálaljuk

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm a leírást! Én is csirkemellből készülök elkészíteni, kezdő háziasszonykaként :)

    VálaszTörlés