Mindenki ismeri a mákos gubát, mint a megszáradt kifli egyik felhasználási módját. Na ez a desszert pont ugyanezen az elven alapul. Csak nem kifliből készül. hanem egy mazsolás-szárított gyümölcsös, fűszeres, de édes zsemléből, a Hot cross bun-ból. (mival ez nem kapható Magyarországon-tudtommal-ezért ennek receptjét is közzé teszem egy másik postban. Érdemes elkészíteni hozzá, bár bevallom, hogy mivel szikkadt péksüteményt kér a recept, így én elmentem a boltba és vettem olyat, ami aznap járt le, az garantáltan szikkadt. A házi sütésű nálunk tuti nem száradt volna meg, mert magában is nagyon finom.
A recept a Good to know Recipes magazin 2011 áprilisi számában jelent meg.
Elkészítés
400 g (kb 5 db) hot cross bun
75 g margarin
2 evőkanál instant kakaópor
2 tojás
2,5 dl tej
2,5 dl tejszín
10 dkg étcsoki
3 evőkanál cukor
2 evőkanál mandulaforgács
Elkészítés:
- Hőálló tálat kivajazunk és sorban belerakjuk a felszeletelt tésztát. A szeletek közé kis darab margarint teszünk (lehet úgy is, hogy minden szeletet megvajazunk egyik oldalán.
- A tejet, a tejszínt, a cukrot, a kakaóport, a tojást robotképpel összekeverjük, majd belereszeljük a csokit. Ezt öntjük rá a tésztára. Hagyjuk 15 percet állni.
- Tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal és előmelegített sütőben 160 fokon 40 percet sütjük.
- Forrón tálaljuk vaníliapudinggal (mi fagyival ettük)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése