Hozzávalók
50 dkg csirkemell
1 nagy fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
2 nagy gerezd fokhagyma
só
fehérbors
olaj
1 ek paradicsompüré
4 nagy fej krumpli
só
olaj
Elkészítés:
- A krumplit megpucoljuk és kockára vágva sós vízben puhára főzzük.
- Amíg a krumpli fő, addig elkészítjük a húsos részt. Ehhez a vöröshagymát apróra vágjuk, a paradicsomot és a paprikát pedig kockára. A húst is kb 1,5 centis kockákra vágjuk. 2-3 ek olajon megdinszteljük a zöldségeket, rádobjuk a húst, sózzuk, ízesítjük a fehérborssal és ráreszeljük a fokhagymát. Fehéredésig sütjük, ekkor hozzáadjuk a paradicsompürét és befedjük. Addig pároljuk saját levében, amíg a hús puha lesz. Ekkor levesszük a fedőt és zsírjára sütjük.
- A megfőtt krumplit leszűrjük és egy nagy serpenyőben kis olajon megpirítjuk.
- Végül a húst óvatosan összekeverjük a krumplival és forrón tálaljuk.
Kripóbálom de ha nem lesz jó megtöcsköllek!:)
VálaszTörlés